Drenajul corect al apei pe un lot de teren cu casa – solutii, proiectare si amplasare

Acest material informativ contine mai multe sfaturi de drenaj corect al apei pe un lot de teren in panta, cat si relativ drepte, solutii cum si unde sa amplasam casa pe un lot de teren, cum sa proiectam trotuarul, gardul cu vecinii s.a. informatii care sper sa va fie de folos.

Mai mereu amplasarea loturilor de teren este urmatoarea: fie sunteti mai la deal de drum, fie mai la vale de acesta. Daca sunteti mai la deal de drum, in parti aveti vecinii dvs, teren al carora are aproximativ aceeasi panta ca si a dvs, fiind amplasat paralele, insa la deal, aveti un alt vecin, teren al caruia este mai sus decat al dvs, iar apa rezultata de exemplu din precipitatii, ajunge de pe terenul lui pe terenul dvs.

In cazul amplasarii lotului dvs mai jos de drum, oricum apa rezultata din precipitatii se va scurge cel mai probabil si pe terenul dvs. Indiferent cum ajunge apa dvs pe terenul dvs din alte parti, aceasta impreuna cu apa si asa care va cade pe terenul dvs din precipitatii, trebuie drenata corect, in caz contrar, daca aceasta ajunge la fundatia casei, pot aparea mai multe probleme.

Se spune ca „cutremurul distruge o casa rapid, iar apa o face lent”!

Unele persoane construiesc un gard masiv din beton in partea de sus a terenului si cred ca problema e rezolvata, insa nu este chiar asa. De multe ori, modelarile pamantului pe solul dvs, indreptarea fortata a terenului care initial a fost in panta, realizarea gardurilor de beton care tin de exemplu malul de pamant al vecinului de sus – duc la aceea ca aceste garduri se pot surpa.

Ce tine implicit de fundatia casei dvs, inafara de faptul ca o hidroizolati, dvs numaidecat trebuie sa faceti trotuare imprejurul intregii case. Dimensiunea acestora variaza in dependenta de panta, de sol, de teren etc.
Solutiile care exista de a rezolva problemele respective, atat privind drenajul apei, cat si realizarea diferitor constructii si metode de a directiona corect apa cat mai departe de fundatia dvs, cat si multe alte informatii utile le gasiti in video de mai jos.

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *