Proiectul „Enciclopedia Constructiilor” – Spunem ce altii ascund – a prins viata in octombrie 2017, si reprezinta o idee de a aduce la cunostina publicului si o alta viziune privind cum corect trebuie sa aiba loc constructia unei casei, reparatia acesteia, termoizolarea si hidroizolarea ei, proiectarea, costuri, greseli si mituri si multe altele.

Constructia casei implica mai toate subiectele de mai sus, iar daca doresti sa locuiesti intr-o casa seismic rezistenta, termo-eficienta, comfortabila, ieftina la intretinere si sigura, rezervati cateva minute si asculta si o alta parere! Daca o ve-ti lua sau nu in consideratie, deja e treaba dvs!

Acest proiect este de partea consumatorului de rand, a clientului, nu a constructorilor si a companiilor de producere si comercializare, care uneori (sau de multe ori) pe langa garantiile si calitatea promisa (care uneori in cazul unor probleme, doar in instanta de judecata ii poti obliga cu ceva), doresc sa va vada doar banii.

“Informat – inseamna sa fii inarmat”, ori nestiinta cauzeaza deseori probleme, si nu doar, inclusiv manipularea omului de rand incepand cu etapa de proiectare a casei, si continuand cu lucrarile de pamant, la fundatie, de ridicare a casei, manipularea in a alege anumite materiale de zidarie, termoizolare, hidroizolare, a anumitui acoperis, design, sistem de inginerie si tot asa.

Acest proiect are menirea sa informeze omul de rand cu informatii care de obicei nu se aud la TV sau se pot citi in reclamele frumoase. Deasemenea, acest proiect tinde sa fie unul echidistant, drept, egal si impartial, oferind analize si sfaturi in mare parte atat despre avantaje si dezavantaje, analize a anumitor caracteristici care ar fi bine sa le stiti cand va duceti sa va cumparati un anumit material sau sa negociati cu o brigada de muncitori sau companie de constructie.