Reguli de montare a tubulaturii Hotei de bucatarie

Salutare la toata lumea. Stii cum sa alegeti corect o hota? Pun pariu ca deja stiti, deoarece am vorbit pe larg si simplu cum se alege corect o hota potrivita anume bucatariei tale!

Insa alegerea corecta a hotei e doar jumate de treaba facuta, daca doresti sa nu ai mirosuri in casa, sa iti lucreze hota eficient si sa nu ai alte probleme, cum ar fi condensul, trebuie sa ii alegi si accesoriile in principal tubularura corect, si sa le montezi pe toate corect. Anume despre aceasta vom vorbi rapid in acest episod.

Pentru comoditate, am delimitat informatiile care doresc sa vi le spun in reguli numerotate. In principal ele vor fi pentru hotele de evacuare al aerului in exterior, deoarece ele au tubulaturi care prin penetratii in pereti sau tavan sau acoperis iesa afara, insa oarecum daca la unele e cazul, se vor aplica si pentru hotele recirculabile in interior.

Asadar:

1) Nu alegeti materiale usor inflamabile pentru tubulaturile hotei. Fumul si vaporii de la gatit cateodata pot fi foarte fierbinti, plus niciodata nu stii ce ia foc la plita. Iata de ce, nu folositi PVC, ci tubulaturi de inox sau aluminiu.

2) Daca doriti ca teava de protectie pentru tubulatura de inox sau aluminiu, puteti folosi PVC trainic care sa fie dispus in pereti ca manson de protectie sau poate pe toata lungimea, depinde de caz, insa aerul cald eliminat trebuie sa treaca nemijlocit prin tubularura neteda de inox sau aluminiu. Multi prefera tubulaturi flexibile, eu sincer mai bine as alege tubulaturi netede si rigide, dar depinde iar de la caz la caz.

3) Tubulatura de evacuare a hotei NU se conecteaza cu nici un sistem de ventilatie, canalizare, nici cu hota de evacuare a centralei pe gaz sau orice alt circuit de aer. Ea trebuie sa fie 100% independenta pana afara.

4) In mediu diametrul este de 10-13 cm, insa dvs trebuie sa alegeti diametrul de ventilare a tubulaturii hotei conform caracteristicilor hotei si bucatariei dvs. Uneori la puteri de absorbtie mai mari, sunt necesare diametre ale tubulaturii de evacuare mai mari.

5) Tubulaturile de evacuare mai bine sa fie rotunde, circulare – prin ele aerul se evacueaza mai usor, decat prin tubulaturile drepunghiulare.

6) Tubulatura de evacuare trebuie sa fie de minim 1.5-2 metri – insa maxim de 3 metri. Nu prea ve-ti gasi asa informatii prea des, insa aceasta sunt rezultatele studiilor si pe baza experientii oamenilor. De ce?

Se alege o distanta de maxim 3 metri, deoarece  cu cat distanta e mai mare, cu atat nu doar ca e incomod in casa cu tubulaturi, nu e frumos, insa in principal dupa cum am specificat in video trecut despre cum se alege hota, cu cat distanta tubulaturii e mai mare pana la exterior, cu atat trebuie sa alegeti o hota mai puternica, pe metru liniar de tubulatura hota necesita o putere de absorbtie de 20 m3/h.

Se alege totusi minim 1.5-2 metri, deoarece puterea de suflare a vantului din exterior poate influenta sistemul dvs si chiar ajunge sa va sufle vant de afara in interior invers prin hota. Plus mai e tema condensului, insa despre ea ceva mai tarziu.

Afla continuarea recomandarilor privind montarea tubulaturii hotei de bucatarie in video urmator:

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!
Become a patron at Patreon!

One thought on “Reguli de montare a tubulaturii Hotei de bucatarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *