Cum alegi hota de bucatarie

Buna ziua. Stiti cum corect se alege o hota de bucatarie? Sunteti sigur? Exista o sumedenie de informatii in mediul online si offline, si deseori de la atata informatie, nici nu stii ce sa crezi si sa nu crezi. Ceea ce uneori pare banal de simplu – se transforma intr-o ecuatie cam complicata. Iar de alegi o hota dupa urechea vecinului, fara sa fie aleasa conform anume bucatariei tale, risti sa ai probleme: sa scada eficienta hotei, sa dezbalansezi ventilatia casei, sa ai mirosuri prin casa, sa faca hota condens, sa te deranjeze zgomotul ei cand lucreaza s.a.m.d.

Asadar, hote de bucatarie in Moldova, Romania sau in orice alta tara exista de tot felul, si incorporabile, si de perete, si insula autonoma, si pe sub blat, si de design-uri si marimi diferite, si culori diferite pe gustul fiecaruia, si de la producatori diferiti – deci din acest sens de vedere, alegeti o hota care sa se potriveasca cu design-ul bucatariei dvs, si cu gusturile dvs.

In continuare voi vorbi mai mult despre caracteristicile hotei, si de alte cateva life-hack-uri care ar trebui sa le stiti pentru a mari eficienta acesteia si de a avea un confort superior in bucatarie si in casa.

Hota de extractie sau de recirculare?

Asadar, hotele de bucatarie sunt in principal de 2 feluri: hote de extractie sau de evacuare, si hote de recirculare. Se gasesc pe piata si hote duble adica care pot fi montate si ca hota de evacuare, dar si ca de recirculare.

  • Hotele de extractie sunt cele mai populare, si sunt acelea care extrag mirosurile, fumul si altele de la procesul de gatit, si printr-o tubulatura care cel mai des penetreaza un perete al bucatariei, este eliminat afara.
  • Hotele de recirculare, sunt mai putin populare, insa castiga teren. In general ele nu au o tubulara care sa arunce aerul afara, ci atrag aerul imbibag cu grasimi, mirosuri si fum, il trec nu doar prin standardele filtre de aluminiu sau ce o mai fi, ci il mai trec si prin 1-2 filtre de carbon care absorb toate aceste mirosuri si grasimi, si aerul curat obtinut este expirat inapoi in bucatarie.

Cand si de care hota sa alegi, e alegerea dvs, insa… daca doriti o casa eficienta energetic sau casa pasiva, nu doriti sa aruncati aerul cald iarna din casa si nu doriti punti termice si penetratii prin pereti, sau poate locuiti la bloc, atunci hota cu recirculare va este potrivita. In toate celelalte cazuri, sau daca sunteti okay cu gaurile prin pereti, puteti alege hota de extractie a aerului afara.

Ce capacitate a hotei de bucatarie sa aleg?

Acum trebuie deja sa alegeti hota conform practic celei mai importante caracteristici – capacitatea de absorbie a hotei. Aceasta se alege exclusiv conform situatiei bucatariei dvs, si ecuatia e foarte simpla…

Vedeti continuarea in video-ul de mai jos:

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *