Ventilatie Corecta vs Ventilatie Gresita – Exemple la ventilarea casei

In acest video o sa fie aratat schematic si prin imagini clare, ce trebuie sa stiti cand proiectati o casa in cazul analizei domeniului privind buna ventilare a unei case sau ventilatia unui apartament.

O sa fie prezentate imagini si exemple unde proiectarea este uneori gresita din punct de vedere al ventilatiei, sau mai corect spus, o sa va arat acele exemple ale ventilatiei unei incaperi sau camere unde trebuie sa se ia masuri suplimentare in paralel cu ventilatia naturala.

Stiind cele mentionate in continuare si in video trecut despre ventilatie, ve-ti putea indirect controla proiectantul dvs daca habar are de cum corect se proiecteaza o casa inclusiv si in sensul ventilatiei, sau daca nu a neglijat intentionat sau din imprudenta acest segment, deoarece proiectul casei implica mult mai multe norme si lucruri care trebuie de luat in seama, nu doar aranjarea camerelor in casa si design-ul acestuia. De proiectarea corecta a casei depinde confortul dvs ulterior in acea casa.

Asadar, gasiti in video de mai jos 8 exemple de ventilatie a camerelor sau incaperilor, unde sunt prezentate atat cazuri de ventilatie corecta, cat si gresita. In cazurile gresite, deja trebuie sa fie luate solutiile corespunzatoare pentru a asigura un shimb si flux de aer normal.

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!
Become a patron at Patreon!

2 thoughts on “Ventilatie Corecta vs Ventilatie Gresita – Exemple la ventilarea casei

  1. Nina Mihalake says:

    Bună ziua,
    Citesc și urmaresc cu maxim interes materialele acestui site. As putea spune ca mi-am construit casa ținând cont de cele mai multe sfaturi oferite de dvs cu atâta generozitate. Dacă pana acum am putut avea la îndemână ceea ce ați publicat, am ajuns într-un punct în care v-aș solicita o recomandare sau o postare video: realizarea trotuarelor de lângă casa, late de 2 m, din beton cu piatra naturala. Provocarea vine din faptul ca acestea trebuie sa fie și late dar în panta, pe o distanta de 13m.Cum e mai bine de făcut, în trepte podite pe lungime, în trepte pe lățime sau în cădere lina(deși diferența pantei de la plecare pana jos este de cca 1m)?
    Astept cu maxim interes un răspuns.

    Multumiri

    • Enciclopedia Constructiilor says:

      Buna ziua si va multumesc mult pentru aprecierea dvs. Sper ca am inteles bine intrebarea dvs (cu toate ca nu mii clar diferentierea pe trepre in lungime si latime). Eu l-as face in trepte (in nici un caz in panta in jos, ci doar 1-3 cm la 1 metru in lateral), in rest suprafata fiecarei trepte si pe lungime si latime trebuie sa fie aproximativ dreapta, ca diferente sa fie deja intre trepte (scari). De exemplu puteti face 5 trepte a cate 2.6 m fiecare in lungime (in total 13 metri), si avand un decalaj de 1 metru inaltime, iesa ca inaltimea intre trepte trebuie sa fie de 20 cm. Succese!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *