Cauze si solutii pentru evitarea crapaturilor in zidarie la constructia casei

In acest material video o sa va ofer o mica parte din informatii, care apropo poate doar de la zidari si bunii constructori ve-ti auzi, si anume cum sa ziditi in asa fel, incat sa preveniti aparitia craparilor unei zidarii, si chiar a fundatiei dvs.

Desigur sfaturile generale nu va feresc de crapaturi in cazul marilor cutremure sau greselilor grave din constructie, materialelor complet necalitative sau neimplimentarea solutiilor de pregatire a terenului, solului inainte de constructie s.a., insa in general, urmand si sfaturile din materialul video, ve-ti spori rezistenta zidariei dvs si a casei dvs, aproape indiferent din ce material este facut – caramida plina, caramida cu goluri blocuri ceramice, BCA, cotilet etc.

In prezent, a ajuns la urechile mele asa o statistica precum ca pactic la fiecare a treia constructie putem intalni crapaturi, fie la zidarie, fie la fundatie. Aparitia diferitor crapaturi in zidarie nu depinde de bugetul constructiei, ci de greselile de proiectare si zidire. Pentru a evita cat mai mult posibil crapaturile din pereti, trebuie sa intelegem cauza si sa gasim solutia.

Iata de ce, in video de mai jos, am repartizat informatiile in 4 categorii:

  1. Asezarea solului
  2. Crapaturi in pereti lungi de zidarie
  3. Fortele imprejurul deschiderilor, ca usi, ferestre etc.
  4. Frontoane mari

In fiecare categorie se discuta atat despre cauze, cat si despre careva remedii care trebuie luate inca de la etapa de proiectare sau constructia casei, pentru a evita cat mai mult aparitia fisurilor in zidarie.

Detalii in video:

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *