Termoizolatia cu celuloza – Dezavantaje – Минусы утепления эковаты

Ca orice material de termoizolare, celuloza nu face o exceptie, si are si aceasta anumite caracteristici care in anumite cazuri e ofera rezultatele asteptate (avantaje), pe cand in anumite cazuri sau situatii, anumite caracteristici ale sale fac sa ne apara careva probleme sau incomoditati (dezavantaje).

Foarte multa reclama la tema termoizolarii cu celuloza ne spune ca acest material este unul ecologic, ca doar este practic doar din hartie reciclata, iar rezultatul final datorita porozitatii inalte, ne ofera o termoizolatie foarte bune.

Deasemenea se spune ca aceasta nu arde si nu este prielnica pentru micro-organisme, ciuperci, rozatoare etc., iar pentru aceasta, celulozei i se adauga mai multe substante si aditivi (circa 20%), printre care de exemplu vopsele, sulfat de aluminiu, tetraborat de sodiu, si undeva 10-15% de acid boric. In cantitati mici, organismul uman se descurca cu aceasta substanta, insa daca sa ne imaginam ca v-ati termoizolat casa cu celuloza, se pot folosi chiar si cateva tone de celuloza, iar daca matematic socotim, la fiecare 1 tona de celuloza produs final, avem 800 kg hartie (80%), si 200 kg diferiti aditivi (20%), care ne inconjoara.

Deasemenea reclamale nu spun „cat de bine” se descurca celuloza cu excesul de umiditate si cum sa prevenim eficient umezirea acestuia. Nu auzim nici de experientele oamenilor care spun ca acest material, chiar daca nu arde ca hartia adevarata, totusi in anumite conditii arde mocnind, lucru la fel periculos.

Despre toate acestea, dar si multe alte minusuri ale celulozei, gasiti in video ce urmeaza:

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!
Become a patron at Patreon!

4 thoughts on “Termoizolatia cu celuloza – Dezavantaje – Минусы утепления эковаты

  1. Mihai says:

    Am urmărit toate articolele dumneavoastra referitoare la izolație și sunt dezorientat. Ar fi de mare ajutor dacă ați aduce mai multe exemple. Eu am casa din cărămidă ceramica, am înțeles că polistirenul nu e bun, dar totuși, cu ce o izolam până la urmă?

    • Enciclopedia Constructiilor says:

      Buna ziua. Acest proiect tine sa aduca cat mai multe analize, in principal sub forma Avantajelor si Dezavantajelor, a cat mai multor materiale de termoizolatie. Deja persoana care doreste sa foloseasca unul sau alt material, trebuie sa se informeze corespunzator si sa ia o decizie corecta reiesind din caracteristicile unui sau altui material in corelatie cu structura unde il va folosi, fie simplu sa achite serviciile unei persoane/companii care sa faca acest lucru pentru ea. Ce tine de polistiren, eu nu am zis nicaieri ca nu este bun!!! Video care exista la data aceasta este despre Dezavantaje, in viitorul apropiat va fi publicat si video despre Avantaje, caci inclusiv si polistirenul, ca orice alt material, are si avantaje si dezavantaje.
      In cazul blocurilor ceramice, dvs trebuie sa alegeti un material de termoizolatie care sa fie permiabil la vaporii de apa. V-as spune si exemple, insa nu stiu ce fel de zidarie aveti proiectata, caci in dependenta de aceasta se alege fie un material sub forma de placi, fie se poate de luat in calcul si un material de umplere.

  2. Marius says:

    Bună ziua.
    Va rog sa-mi spuneți care material de izolație ar fi cel mai puțin nociv și alergic pt organism.
    Am de refăcut izolatia la o casa cu mansarda.

    Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *