Pregatirea santierului inainte de constructia casei

Buna ziua. Dupa lungi pregatiri, planificari, proiecte, aprobari, drumuri, documentatie obtinuta si chiar si dileme rezolvate, avand deja planul viitoarei dvs case facut, a venit momentul cand uite uite, fizic, adica real, nu pe hartie, va apucati de constructia casei dvs.

Si iata practic primul pas fizic de pe terenul dvs, este pregatirea santierului inainte de constructia casei. La pregatirea santierului sunt multe lucruri de luat in calcul: si inchirierea unui vagon pentru muncitori daca e cazul, si inchirierea unui WC mobil sau constructia unuia undeva pe tereul dvs, si alimentarea cu apa si electricitate, si montarea vreunei camere de supraveghere sau mai multe, si intelegerile cu muncitorii si cumpararea, transportarea si depozitarea carorva materiale de constructie, instrumente, utilaje si multe altele tot asa – toate aceste aspecte sunt foarte importante, insa noi in acest video ne vom axa preponderent pe pregatirea santierului ce are legatura anume cu lucrarile de pamant.

Primul si primul pas pe care eu il recomand inainte de toate, este, desigur daca sunteti crestin, sa chemati preotul si sa tina o mica slujba de bine-cuvantare inainte de a face orice fel de lucrari, fie cu o zi-doua inainte, fie in dimineata zilei cand iata iata va apucati de munca. Vad de exemplu mai ales la blocurile de locuit ca se cheama preotul cand deja sapatura fundatiei e gata sau deja cand fundatia e in constructie. Sunt deacord ca pozele asa par mai frumoase, mai impresionante, insa voi faceti acest lucru pentru poze sau pentru a primi bine-cuvantarea celor Sfinte?

In al doilea rand, legat de lucrarile de pamant, dvs trebuie din timp sa planificati viitoarea pozitie a fiecarui element si lucru. De exemplu planificati unde va fi sapatura fundatiei, planificati unde va sta vagonul, unde vor sta materialele daca e cazul, planificati cum va intra macaraua sau masina de betoane si alte utilaje grele pe terenul dvs, planificati unde ve-ti depozita stratul vegetal eliminat, unde ve-ti depozita pamantul rezultat din sapatura fundatiei, dvs trebuie sa planificati totul pana la cele mai mici detalii.

In al treilea rand, chiar daca terenul dvs pare bun si stabil cand ploua, eu totusi va recomand ca sa luati masurile necesare ca chiar si in zile mai ploioase sau in zilele dupa nopti cu ploaie, masinariile mai mari, gen cele cu beton, macaraua, camazurie cu materiale de constructie sau altele, sa poata intra pe terenul dvs si sa nu li se infunde vreo roata in namol. Pentru aceasta, eu va recomand sa cumparati si amplasati pietris in zona de intrare pe terenul dvs. Daca drumul e asfaltat, atunci puneti pietris de la drum si deja prin ograda acolo la latura de intrare. Daca drumul nu e asfaltat, puneti si pe drum putin. Daca e cazul, nivelati un pic terenul ca sa preveniti aparitia baltilor de apa in zonele de intrare.

Urmatorii pasi privind santierul casei ii aflati din video de mai jos:

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *