Apartament in bloc nou sau vechi – plusuri si minusuri – Partea II

Buna ziua. Apartament in bloc nou sau vechi? Grea dilema pentru unii uneori. Daca in video trecut am analizat plusurile si minusurile procurarii sau mutarii intr-un boc nou, in acest video deja vom analiza aceleasi plusuri si minusuri, insa deja a unui apartament intr-un bloc vechi. Va recomand mult video trecut daca nu l-ati vizionat, nu va faceti o parere doar vizionat acest video.

Asadar:

Apartament in bloc vechi

Sa incepem cu plusuri:

  1. Primul plus, este pretul. Un m2 intr-un bloc vechi e mai ieftin decat intr-un bloc nou.
  2. Strictetea in respectarea normelor din constructii – am specificat mai sus la minusurile blocurilor noi, ca din pacate in prezent nu toti respecta normele sau legea cand se construieste, se mai face haltura, se mai economiseste, se mai inchide ochii la anumite lucruri si merge inainte. Cum nu am critica noi trecutul si mai ales perioada comunista sau sovietica, in trecut daca se construia ceva, apu se construia la soviste si in totalitatea regulilor care existau in acel moment.
  3. Posibilitatea de a te muta si fi proprietar imediat – ai dat banii, ai inregistrat la notar si la autoritati contractul de vanzare-cumparare – si gata, esti proprietar si macar de maine muta-te si traieste, mai ales daca apartamentul se vinde mobilat si inbracat. Pe cand in cazul blocurilor noi, nu toate se vand asa rapid, adica daca are cativa ani blocul, atunci da, insa daca e inca in constructie sau deja construit insa nu s-a facut nici o reparatie, va trebui sa mai astepti un pic.
  4. Linistea vecinilor – aici am in vedere ca iata un minus a blocurilor noi este ca primii ani toti isi fac reparatii, numarul copiilor in blocurile noi e mai mare – iar acestea sunt factori de aparitie a zgomotului, galagiei si altor sunete care te pot deranja. In blocurile vechi, toate acste zgomote si activitati sunt mai rare, deci si linistea e mai prezenta.
  5. Amplasarea mai la centru – blocurile noi cel mai des se contruiesc la periferii, largesc orasul, chiar daca sunt multe exceptii si se inghesuie si prin centru, insa oricum, in centrul si zonele deja puternic conectate cel mai mult sunt anume blocuri vechi. Daca e un plus sa fii in centru sau mai bine la periferiim deja judecati dvs pentru sine!

Ce tine de minusuri, acestea ar fi (vezi continuarea in video de mai jos):

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *