Apartament in bloc nou sau vechi – plusuri si minusuri Partea I

Buna ziua. O dilema importanta care am intalnit-o destul de des in randurilor persoanelor care doresc sa isi procure un apartament, ar fi urmatoarea: „sa imi procur un aprtament in bloc nou sau vechi”. Am fost chiar de cateva ori contactat prin intermediul acestui proiect si rugat sa ofer asa macar succint, ce eventuale plusuri si minusiri exista in cazul fiecarei variante. Si pentru a nu ma tot repeta prin mesaje, plus ca am vazut ca tema respectiva este intrebata, am decis sa fac in acest sens un video.

Asadar, haideti sa vedem in linii generale ce alegere e mai buna: a alege un apartament intr-o casa noua sau veche?

Din start va zic ca nu exista un raspuns unanim acceptat si corect – pentru unele persoane e mai comod sa traiasca intr-un bloc nou, pe cand altele nici in ruptul capului nu se muta din blocul vechi. Cu alte cuvinte, pentru unele persoane prevaleaza anumite avantaje a unei variante, pentru altii prevaleaza alte avantaje pentru acealalta varianta – cred ca in final totul tine si conteaza de la persoana la persoana.

Pentru a va fi mai usoara alegerea – am decis sa ofer succint cateva plusuri si minusuri a fiecarei variante, si deja ce varianta prevaleaza pentru dvs, aceea si alegeti-o!

Era sa uit, in sensul celor expuse in acest video, cand am in vedere un bloc nou, adica e vorba de de un bloc cu varsta de pana la 10 ani, +-deci un bloc nudemult construit – din 2010 pana in prezent; iar cand am in vedere un bloc vechi, atunci am in vedere un bloc de peste 40 ani, adica construit pana in 1980 sau mai vechi. Blocurile cu varsta intre 10-40 ani eu le consider cu varsta medie. In acest video vom vorbi anume de blocuri noi vs blocuri vechi.

Deasemenea doresc sa precizez ca toate comparatiile din continuare sunt pur personale si subiective. Sper sa fie tratate ca atare. Pentru unii poate is relevante, pentru unii poate nu. Daca ceva am uitat, nu ma supar daca adaugati in comentarii.

Cele 10 plusuri si 6 minusuri privind procurarea unui apartament intr-un bloc nou sunt urmatoarele (vezi in video):

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!

2 thoughts on “Apartament in bloc nou sau vechi – plusuri si minusuri Partea I

 1. Ana says:

  Bună ziua
  M-a frapat foarte tare o afirmație pe care ați făcut-o în acest video și anume aceea ca mucegaiul nu iese din perete niciodată. Înțeleg ca ati vorbit despre acest lucru pe larg într-un alt video și v-aș ruga sa îmi spuneți în care anume, căci ma interesează mult subiectul.
  Va mulțumesc

  • Enciclopedia Constructiilor says:

   Buna ziua. Eu personal daca sunt curios de ceva, caut pe site-ul sau in lista de video-uri (daca e Youtube sau Facebook). Pai cautati si dvs in lista de video-uri (sunt 124 pana in prezent), sunt mai multe la tema termoizolatiilor, respiratia casei, fenomenul de capilaritate etc – care ating subiectul mucegaiului. Expres doar despre mucegai nu exista un video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *