Avantajele spumei poliuretanice – plusurile acestui material de termoizolatie

Spuma poliuretanica a fost creata si perfectionata pentru termoizolatii, hidroizolatii, insonorizari si lucrari de ignifugare la acoperisurile constructiilor civile si industriale noi, remedierea acoperisurilor degradate, termoizolarea rezervoarelor si containerelor, a camerelor frigorifice, etc.

In prezent este un material tot mai des folosit ca solutie pentru termoizolare, iar in acest video vom vorbi despre avantajele spumei poliuretanice, in video viitor o sa vorbim deja de dezavantaje.

Exista aplicare de spuma poliuretanica cu celula deschisa sau semi-deschisa, care cei mai multi nu le recomanda. Se indica aplicarea spumei poliuretanice cu celula închisă peste 95% și cu o densitate de 30-35 kg/m3. Putem gasi si cu densitate de si mai mica si mai mare, deja depinde de ce structura urmeaza sa termoizolam.

Asadar, analizand caracteristicile spumei poliretanice, in continuare vom afla avantajele spumei poliuretanice si alte plusuri ale acestei termoizolatii din spuma poliuretanica, material devenit tot mai popular in Republica Moldova, Romania si alte state pentru termoizolarea caselor individuale.

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!
Become a patron at Patreon!

3 thoughts on “Avantajele spumei poliuretanice – plusurile acestui material de termoizolatie

  1. Dani says:

    Buna ziua !
    Va urmaresc cu mult interes si va felicit pentru videourile realizate, cu un limbaj simplu, pe intelesul tuturor.
    As avea si eu o consultatie referitoare la izolarea peretilor unei case cu spuma poliuretanica ( celula inchisa).
    Unul din marile avantaje ale spumei, este izolatia de foarte mare calitate care se obtine. Insa, in acelasi timp, unul din marile dezavantaje este faptul ca nu permite evacuarea vaporilor de apa, fapt ce nu este sanatos pentru o casa.
    Intrebarea mea este urmatoarea: daca as monta in casa un sistem de aerisire cu recuperare de caludra ( un recuperador de caldura) atunci acest mare dezavantaj al spumei poliuretanice, ar disparea? Si in acest caz , izolarea peretilor exteriori cu spuma poliuretanica ar fi o solutie excelenta?
    Va multumesc anticipat si va doresc multa putere ca sa puteti face cat mai mute videouri care sa ne ajute si pe noi sa intelegem mai bine ceea ce inseamna constructia unei case !!! Sa aveti o zi buna!!!

    • Enciclopedia Constructiilor says:

      Buna ziua si multumim pentru apreciere si comentariu.
      Nu, nu ar disparea. Un sistem de ventilatie mecanizat cu recuperare de caldura aduce un aport pozitiv, reduce riscul unor probleme de genul mentionat de dvs, insa nu il elimina. Daca grosimea izolatiei e prea mica, condensul in pereti e inevitabil, deci solutia este sa termoizolati cu grosimi mai mari (ele se decid in urma calculelor concrete, insa minim 15 cm. Cu placere!

  2. Marcel says:

    Buna ziua,

    Sa inteleg ca nu recomandati deloc spuma poliuretanica ca si solutie de termoizolatie a unei mansarde, nici in cazul in care s-ar folosi un sistem de ventilatie mecanizat si o grosime de cel putin 15 cm de spuma cu celula inchisa? Multumesc anticipat pentru raspuns!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *