Video Nr. 100 – Q&A – Intrebari si Raspunsuri

Buna ziua stimati abonati ai proiectului Enciclopedia Constructiilor. Acesta este cel de-al 100 video informativ pregatit si postat pentru dvs in mod public: pe canalul de Youtube, pe pagina de Facebook si pe web-site-ul nostru Enciclopediaconstructiilor.com. Si cum este o cifra mai speciala, nr. 100, am hotarat sa fac acest un video ceva mai diferit, si anume o sesiune de Q&A – adica intrebari si raspunsuri, insa intr-o maniera blitz, adica raspunsuri scurte si intrebari la fel de scurte, deoarece nu vreau sa va retin nici pe dvs, nici pe mine in toiul Sarbatorilor de iarna, cu care apropo va felicit si va doresc doar sanatate, confort in casa si sa luati doar decizii corecte!

Multumesc tututor pentru implicare si pentru intrebarile dvs, sunt sigur ca acestea sunt interesante nu doar celor care le-au scris, ci si multor altor persoane. In total avem 21 intrebari: 2 de pe Facebook si 19 de pe Youtube.

Sa incepem:

1. Andrei Covalsky: Despre echipele de constructori, cum sai găsim și la ce sa tragem atenție în procesul lucrului.

2. Adrian Filip: Vreau sa imi fac o casa din paianta pe cadru de lemn pe fundatie de beton armat + placa de beton peste fundatie, acoperis din tabla Zinc. Mentionez ca proiectul va fi realizat de arhitect si inginer structurist. Care sunt punctele la care trebuie sa fiu deosebit de atent? De exemplu: cum este indicat sa fac trecerea de la beton la pamant? Carton asfaltat?

3. forrmol: Care este cea mai buna centrala termică în condensatie.?

4. claudiu plesu: Fundația ventilata!

5. padre pio: Trebuie sa construiesc un gard de 80m lungime și 2 m înălțime care sunt variantele sa ies cât mai ieftin.

6. Liviu Girlea: Salut, pereti din gazobeton sau fortan…?

7. George Ignătescu: Este bine sa punem aerisiri la fundatie, temelie etc si metode pentru acestea. Astazi am descoperit canalul tau si ideea si tema pe care merge acest canal este geniala, tine-o tot asa si sigur vei urca repede !

8. Mag –Dany: Peretii interiori despartitori neportanti la o casa din caramida Brikston la exterior ii facem din jumatate de caramida plina s-au din gips carton?

9. Alex H: Ce metodă de calcul utilizați pentru o fundație de tip radier elastic?

10. Ionut Nemtanu: Ce părere aveți despre termoseminee cu boiler incorporat / randamentul lor și a caloriferelor asociate pentru o casa de maxim 45 mp ?

11. Exprimă-te Liber: Faci niste clipuru bune

12. Sebastian Berizoschi: Salutare. Care este regula pentru legarea etrierilor si al fierului in stalpi si grinzi in care urmeaza a fi turnat betonul?

13. Petrica HPV: Cat ade mult ajuta un puffer la încălzirea in pardoseala?

14. Inspector D: Ce ați alege pentru o casa moderna stil cub, dintre următoarele variante: terasă necirculabila sau acoperiș tip șarpantă ( o singura apa ) , cu învelitoare din panouri sandwich ce oferă un plus de termoizolare fiind pline fie cu vată minerală ori spuma poliuretanica? Mulțumesc anticipat.

15. Numele acestui utilizator imi cer scuze dar nu il pot citi, ci doar intrebarea. Αλεξάνδρου αμαρτωλός: Placarea cu rigips pe interior, afecteaza peretii unei case batranesti din lemn ?

16. Cristian Burlacu: Dupa cate zile de la turnarea betonului putem hidroizola si izola un garaj subteran !? Betonul va fi turnat la 20-25 de grade , neaditivat.

17. Andrei Mic: Ce solutii sunt pentru racirea unui apartament pe timpul verii (excluzand aparatele de AC) ?

18. Misi Fechete: Ce sfat imi dati pt o casa din caramida (noua)izolația cu pluta e mai buna pe exterior sau interior?si de ce …?

19. stely ana: Este importanta „lasarea sa se aseze” a casei dupa terminarea la rosu si care este perioada minima recomandata?

20. Bogdan ionut: Ce e mai ok constructia BCA sau Caramida Rosie?

21. sergentul 30: Puneți vă rog un video cu diferența dintre o casă parter și una cu etaj ,care este mai ieftină la construit suprafața de 100 mp2.

Raspunsurile la toate intrebarile respective, le puteti gasi in video din continuare. Vizionare placuta!!!

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *