Casa cu parter sau cu etaj – Partea I – analiza comparata

Casa cu parter sau cu etaj? De care sa alegem? Buna ziua, si incepand cu acest video si urmatoarele doua, va vom ajuta sa i-ai o decizie corecta si rationala, nu una influentata de reclamele anumitor parti interesate. Analizele dintre o casa Parter vs O casa Parter + Etaj au fost impartite in 3 parti. Acest video este prima parte, si este un video introductiv care vi-l recomand sa-l vizionati.

Asadar, foarte multe persoane cand doresc sa isi contruiasca o casa, nu sunt siguri daca este mai bine o casa cu un etaj, sau cu doua, adica cum se spune in Europa de Vest si chiar Romania, o casa cu parter sau parter + etaj?
Si de cele mai multe ori, persoanele aleg o casa cu parter + etaj din cauza ca asa cred si asa aud mai peste tot ca este mai ieftin, factorul economic aici jucand un rol deosebit de important.

Argumentarea multor companii, birouri de arhitectura si constructori este mai mereu in favoarea unei case cu etaj decat una doar parter, motivand ceva de genul: Daca de exemplu vrei o casa doar cu parter de 150 m2, o sa cheltui mai multi bani pentru fundatie, care va fi de cca 150m2, si mai multi bani pentru acoperis, care va fi ceva mai mult de 150 m2, pierzand si din suprafata terenului vreo cativa m2; pe cand daca alegi o casa cu Etaj, o sa ai 2 nivele a cate 75 m2, deci o fundatie mai mica de cca 75 m2 si un acoperis mai mic, ceva mai mult de 75 m2, economisand astfel mai multi bani si castigand cativa m2 de suprafata a terenului dvs.

Ce pot sa spun eu!? Eu sunt total deacord cu afirmatia respectiva, este matematic corect ca o fundatie mai mare si un acoperis mai mare, costa mai mult decat o fundatie si un acoperis mai mic, INSA… mereu exista un INSA… la constructia casei…

Insa ceea ce va ascunde compania de constructie sau arhitectura sau cine acolo, este ca ei nu va prezinta imaginea completa a situatiei cand se face comparatia intre o casa parter fara de una parter + etaj. E ca si cum la procurarea unui apartament, voua vi se arata doar o camera si gata, ceea ce nu e corect, si de multe ori clientul este dus in eroare asa frumos pentru a alege ceea ce vrea anume compania, nu dvs!

Continuarea o puteti gasi aici:

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *