Termoizolarea unei case din BCA, BCU, beton sau cotilet

Buna ziua. In acest video va voi da raspunsul meu la intrebarile „Am o casa din BCA / BCU / Beton sau Cotilet, cu ce sa izolez peretii?”. Aud cam des intrebari de genul dat, asa ca sincer, un pic m-am saturat sa repet una si aceeasi, asa ca am decis sa fac 3 video-uri, in care voi raspunde la 3 intrebari:

  1. Cu ce sa termoizolez o casa din caramida sau blocuri ceramice? – despre care a fost video trecut.
  2. Cu ce sa termoizolez o casa dn BCA, BCU, beton si cotilet? – despre care va fi acest video.
  3. Cu ce sa termoizolez o casa din lemn: CLT, busteni, Panouri SIP, OSB etc? – despre care va fi video viitor.

Asadar, avem 4 materiale de analizat, BCA-ul, BCU (betonul celular usor sau penobetonul) – daca cineva nu stie diferenta intre BCA si BCU sau ce caracteristici are BCU – il rog sa vizioneze video-urile respective, deja au fost postate pe acest canal, si deasemenea vom vorbi de peretii din beton armat – ca se mai gasesc blocuri mai des din panouri prefabricate din beton sau chiar case din beton armat, si in final despre cotilet (sau piatra de calcar).

  1. Aflam permeabilitatea la vaporii de apa sau ce coeficient de difuzie a vaporilor de apa, cu simbolul μ, are materialul de zidarie. Ca sa va ajut nitel, va ajut eu – factorul rezistentei la permeabilitatea la vaporii de apa:
  • BCA – este in medie cuprins intre 3-15
  • BCU – 5-20
  • Beton – 80/130
  • Cotilet – 10/40

Aceste valori pot sa difere, depinde de densitate, compozitie, insa in medie e cam asa.

  1. Dupa cum am explicat si in video trecut, o data ce stim permeabilitatea la vapori a zidariei, trebuie sa alegem un material care are o permeabilitate aproximativ aceeasi, poate cu mici variatii, sau cu o permeabilitate mai buna, adica cu un coeficient mai mic – pana aproape de 1, cum e al aerului, si in general sa se combine.

Aflati continuarea privind cu ce sa termoizolezi o casa din BCA, BCU, beton sau cotilet in video de mai jos:

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *