Termoizolarea cu perlit – Avantaje

Acest material este despre proprietatile perlitului expandat ca material termoizolant care duc la crearea aspectelor avantajoase de folosire a acestui material, deja ce tine de proprietatile sale care ne pot crea anumite disconforturi sau greutati – deci despre dezavantaje, voi vorbi in video viitor, iar despre introducerea acestui material, am vorbit deja in video trecut.

In total sunt 12 avantaje ale termoizolarii cu perlit descrise in articolul dat.

In primul rand, perlitul termoizoleaza destul de bine. Conductivitatea termica este cuprinsa intre 0.042 – 0.080 W/mK. Coeficientul respectiv variaza foarte mult in dependenta de tipul perlitului, ce si cum anume se termoizoleaza etc.

Acest material poate fi folosit dupa cum am spus in video trecut, atat ca material termoizolant principal, si ca sa dau exemplu este situatia cand il turnati in interiorul unui zid, de exemplu in peretele dublu de ghips-carton sau alt material; dar poate fi folosit si ca material complementar, de exemplu in golurile blocurilor ceramice sau amestectat cu alte materiale de termoizolare. Ca de exemplu, in Germania se vind deja blocuri ceramice cu perlit expandat inglobat in acele goluri, iar studiile arata ca eficienta termica a unui zid de genul dat este mai mare.

Ca material adaugator, dupa cum am mentionat, se poate adauga in mortare, in tencuieli, in sape, insa va rog in cantitatile corecte. Daca se adauga mai mult, pot aparea probleme.
La acest aspect, as mai adauga ca acest material ajunge foarte bine in toate locurile unde e montat, fiind presurat astupa toate golurile si roturie posibile.

In al doilea rand, se considera ca acest material are proprietati de fonoizolare destul de bune.

Deasemenea termoizolatia cu perlit „respira”. Comerciantii spun ca acest material nu retine apa sau umiditatea pe mult timp in masa sa. Daca termoizolam de exemplu peretii cu perlit, atunci acesta permite vaporilor de apa sa treaca, lucru care ajuta mult la prevenirea aparitiei mucegaiului, ingrasiei, ciupercilor si altor microorganisme. Desigur dvs trebuie sa asigura-ti ca umiditatea sa poata sa treaca, sa asigurati ventilatie normala daca e cazul etc.

Materialul in sine este foarte bune: este stabil chimic, ecologic, inofensiv pentru om, durabil, nu arde s.a.m.d. Mai multe despre acest material gasiti in video de mai jos:

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *