Termo si hidro izolarea acoperiselor plate de tip terasa – un exemplu

Buna ziua. In acest video o sa incerc sa ofer o mica metoda de termo si hidroizolare a acoperiselor plate de tip terasa. Din start repet ce am spus si in video trecut, eu nu sunt adeptul acestor acoperise pentru clima noastra, plus ca aduc mai multe dezavantaje si batai de cap decat avantaje pentru zonele noastre.

Undeva acolo in climele calde, in zonele aride, prin SUA, Africa, chiar si in Europa prin Sicilia sau Grecia e okay, insa la noi cand iarna temperatura aerului poate ajunge liber la- 10-20 oC, iar vara la +35-40 oC, sa nu mai vorbesc cat de mult se poate incalzi un acoperis, chiar si la +50 +70 oC sau mai mult, rezistenta in timp a acestora fara implicatii si reparatii perioadice, este una mai slaba decat in cazul acoperiselor sarpante, in panta.

Insa ma rog, oamenii sunt diferiti, gusturile sunt diferite si apar si la noi incet cate unul cate unul care sa aleaga pentru casa sa un acoperis de tip terasa. Apropo sfaturile din video-ul trecut, din acesta sau din viitorul, care va fi apropo despre avantajele si dezavantajele acestui tip de acoperis, pot fi folosite liber la hidro si termo-izolarea acoperiselor blocurilor de locuit, unde din cauza vanturilor mai puternice de sus, nu prea au incotro, si sunt nevoiti sa aleaga anume un acoperis plat, sau sfaturile de aici sa fie folosite partial, ca idee, pentru cei care au anumite structuri externe la primul al doilea etaj, desubtul careia sunt incaperi locuibile, reiesind ca acestea la fel trebuie hidro si termo-izolate.

Asadar, pentru exemplul meu din acest video eu am ales un acoperis care dupa destinatia sa este un acoperis necirculabil, dupa varianta aleasa, aceasta este una mixta, fiind un acoperis ventilat cu deflectoare.

As dori din start sa va spun ca exemple sunt multe, cu sutele cred eu, depinde de fiecare constructor si depinde si de dorinta dvs. Unele materiale pot fi inlocuite cu locul, schimbate, ceva se poate adauga, ceva elimina – sper eu ca intelegeti ca ce va voi oferi in continuare e doar un exemplu, nu este nici el unul perfect, si eu personal sunt sigur ca sunt si alte exemple mult mai bune decat acesta.

Asadar, sandwich-ul exemplului meu este urmatorul:

8) Strat final

7) Amorsa + Strat DDC + Doua hidroizolatii

6) Sapa de beton de panta

5) Strat de protectie a termoizolatiei din carton Kraft sau carton bitumat

4) Termoizolatie

3) Bariera contra vaporilor de apa

2) Amorsa + Strat DDC + O hidroizolatie

1) Placa de beton monolit

Acum, sa i-au fiecare strat pe rand de izolare acoperis de tip terasa si sa va explic de ce asa am ales. Am facut o imagine, simpla, nu va legati prea mult de detalii, are importanta doar ce tine de acoperis… Continuarea in video de mai jos:

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *