Avantajele reale si false ale acoperiselor plate de tip terasa

Buna ziua. Acest episod este al treilea din seria despre acoperisele de tip terasa, in care o sa enunt principalele avantaje, dar si dezavantaje ale acestui tip de acoperise.

Defapt aceste argumente nu sunt anume avantaje vs dezavantaje, sau intr-atat pro sau contra, ci mai mult sunt anumite particularitati ale acestui tip de acoperis, particularitati care difera in dependenta de varianta de montare si materialele folosite.

Despre acestea mai detaliat gasiti in video-urile trecute. Si uite asa particularitati are acoperisele plate, ca in timpul exploatarii si duratei de existenta, apar anumite situatii, care uneori ne ofera sadisfacere, alterori nemultumiri, care deseori se traduce in necesitatea de a monitoriza si repara mai des un astfel de acoperis.

In continuare o sa redau diferite situatii, caracteristici, denumire sub forma avantajelor si dezavantajelor, unele din ele sunt luate de pe site-urile companiilor care ofera servicii de constructie a acestui tip de acoperis, argumente care eu o sa le discut in continuare, din perspectiva parerii mele subiective, legislatia in vigoare imi da astfel drept.

Asadar, o sa incep cu avantajele acestui tip de acoperis.

1. Primul si real un avantaj major al acestui tip de acoperis fata de cel sarpanta, este faptul ca nu este influentat de vant, furtune, tornade si alte fenomene extreme.

Datorita schimbarilor climatice, si aparitiei fenomenelor de tornade si ploi puternice chiar si in zonele noastre, deja mai ca anual, o data m-am gandit si eu serios la acoperisele de tip terasa. Stim cu totii ca in cazul fenomenelor de vant extrem, acoperisele sarpante sunt mai slabe in fata acestor fenomene, chiar sunt cazuri ca acoperise intregi sunt smulse si luate de vant, lucru care nu il putem spune despre acoperisele plate, care sunt mult mai putin expuse deteriorarii datorita acestor fenomene.

2. Riscuri minime in caz de incendiu

Casele fara acoperis, cum i se mai spune acestora, prezinta risc minim de incendiu.

Daca in pod mereu ba poate vreo priza sa faca vreun scurt-circuit, ba de la soare prin fereastra mansardei sa aprinda vreo hartie sau ceva, sau chiar daca intamplator sau nu se incepe vreun incendiu, in cazul podurilor, acesta usor poate cuprinde toata structura de lemn a acoperisului si arde, prezentand pericol si pentru locatari; insa in cazul acoperiselor plate, materialele folosite la acestea sunt rezistente la temperaturi mari si chiar la diferite scantei si altele de genul care ar putea provoca un incediu. Si chiar daca arde un foc pe acoperis, acesta nu s-ar raspandi atat de mult cum ar face-o un acoperis clasic cu structura de lemn.

… continuarea o poti vedea in video de mai jos:

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *