Garaj incorporat sau separat de casa? Reguli la constructia unui garaj

Buna ziua. Mai ca orice om care are o casa pe pamant, mai ales acei care nu demult s-au construit sau se construiesc, au si masina. A avea o masina in prezent devine o obisnuita, insa aceasta obisnuita vine si cu cerintele sale, iar una din ele tine de locul de parcare a acestei masini, protejarea ei de conditiile meteorologice care uneori pot fi severe, dar si tinerea acesteia intr-un loc ferit si de hoti si alti ochi nedoriti – iar in acest sens, un garaj se descurca de minune.

In acest video vom vorbi despre ce garaj sa alegem – separat sau incorporat de casa, si apoi va voi enumera cateva reguli de constructie a unui garaj. Asadar, in principal avem 3 tipuri de garaj: incorporat de casa, alipit de casa, si separat de casa.

  • Garajul incorporat este cel care se afla nemijlocit in interiorul constructiei unei case, fie la parter, fie la demisol.
  • Garajul alipit de casa este construit ulterior sau impreuna cu casa, si unul sau mai multi pereti ale acestuia este alipit de peretii casei, insa oarecum e o constructie aparte, avand cel mai des un acoperis comun.
  • Garajul separat de casa e garajul aparte de casa, nu e lipit de casa si nici nu face parte din aceasta.

Un garaj alipit de casa, depinde desigur cum e proiectat si construit, insa per general este unul care este un fel de varianta intermediara intre un garaj separat si unul incorporat, avand si minusuri si plusuri si dintr-o varianta, si din alta. Asa ca, pentru a fi mai clar, in continuare voi vorbi anume de un garaj incorporat vs garaj separat.

Garaj separat sau incorporat de casa

Pana la urma e vorba de alegerea, confortul si gustul fiecaruia. Fiecare tip are are si plusuri si minusuri. Eu personal cred un pic mai mult ca un garaj trebuie sa fie o constructie separata de casa, sau maxim alipita, insa nici intr-un caz sa faca parte din componenta si integritatea casei. Sunt cazuri cand situatia face un pic nerational ca garajul sa fie aparte, de exemplu terenul e prea mic sau mai stiu eu, insa in general, recomandarea mea, este ca inca de la etapa de proiectare a casei, sa ganditi constructia garajului ca un loc separat de casa sau maxim recomandabil alipit.

Si iata motivele mele:

Continuarea acestui articol, cat si informatii privind Regulile de constructie a unui garaj le puteti afla in video de mai jos:

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *