Diafragmele din beton armat – de ce eu le recomand?!

Buna ziua. In acest video o sa vorbim putin despre diafragme in cadrul structurilor de rezistenta caselor, a blocurilor si altor constructii, deci vom vorbi despre peretii din beton armat, unii mai spun monolit.

Daca sa ma intrebati pe mine ce fel de structura de rezistenta as recomanda, eu mereu as opta pentru structura mixta din cadre si diafragme de beton armat. Stiu ca pentru orice situatie datele problemei pot fi diferite, acestea contand si de la solul lotului de teren, pana la dorintele si bugetul celui ce comanda constructia, insa totusi, parca eu asa pentru mine as dori ca constructia sa aiba pereti de beton armat.

Eu nu zic ca alte structuri de rezistenta nu sunt bune, din contra, fiecare sistem vine cu punctele sale forte si invers, eu as vrea din start sa fie clar, in acest video eu doar imi expun parerea mea, viziunea mea.

Asadar, de ce eu recomand peretii din beton armat?

In primul rand, asa gandesc eu, ca dorinta de siguranta in fata cutremurelor si dorinta de a prelungi cat mai mult durata de exploatare a constructiei fara mari interventii la structura de rezistenta, pazand oarecum si peretii de compartimentare si peretii de umplutura, se realizeaza cu o rata ceva mai mare de succes daca structura de rezistenta are si diafragme de beton armat.

Specialistii chilieni de exemplu, tara care anual e zguduita de mari cutremure, spun ca la un cutremur mare, cel mai bine se comporta anume structura din ziduri din beton armat, decat o structura portanta din zidarie, si chiar mai bine decat o structura in cadre din stalpi si grinzi. Chilienii cel mai mult iubesc sa foloseasca coloane tari, imbinari flexibile si desigur diafragme. In cazul unui cutremur major, cladirea, mai ales daca vorbim de blocuri inalte de locuit, se indoaie, insa nu se prabuseste.

Vezi continuarea in video de mai jos:

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!
Become a patron at Patreon!

2 thoughts on “Diafragmele din beton armat – de ce eu le recomand?!

  1. Pingback: Clasificarea clădirilor civile | Proiect de rezistență

  2. Darin Udroiu says:

    Cineva,vrea sa caroteze în diafragma ptr introducerea unor prize! Este permis,sau nu!? Care este legea care sancționează aceasta practica?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *