Dezavantajele rumegusului si talașului ca termoizolatie – минусы опилки и стружки

Va salut stimati abonati. Acest video este o continuare a video-ului trecut, si anume astazi vom discuta deja despre minusurile acestui material si la ce trebuie dvs sa atrageti atentie daca alegeti un astfel de material pentru termoizolare.

Va reamintesc ca voi vorbi in general de rumegus, cu toate ca mai toate caracteristicile si argumentele mentionate, se aplica si talasului.

Iata cate ceva din fiecare avantaj analizat:

1. ATENTIE LA UMIDITATE SI APA

Rumegusul e lemn, iar lemnul este asa un material care cu apa ba prieteneste, ba nu, depinde de context. In cazul nostru, daca nu va fi rumegusul in contact cu apa, si va fi exploatat corect, adica pus intr-un loc corect, luand in consideratie ca Factorul rezistentei la permiabilitatea la vapori 1/KD = 2.4, si luand in consideratie ca de exemplu in pod sau oriunde va fi pus orizontal vom asigura un spatiu de cativa cm pentru ventilare, si dupa caz il vom proteja cu bariera contra vaporilor sau chair hidroizolatie, atunci acest material nu ar trebui sa ne faca probleme. Totusi…

2. RUMEGUSUL CURAT ARDE

Este adevarat, ca doar este in sinea sa lemn, aschii de lemn, maruntite si in unele cazuri se obtine mai ca pulbere de rumegus – acesta in forma libera si neprelucrat se aprinde si arde. Acesta este un dezavavantaj major al rumegusului in forma sa initiala …

3. RUMEGUSUL CURAT ESTE IUBIT DE ROZATOARE SI MICROORGANISME

Rozatoarele, micile vituietoare, difrite microorganisme, spori, ciupercile – ele toate iubesc natura, copacii, lemnul, deci iubesc si rumegusul …

4. SE ASEAZA

Densitatea aparenta a rumegusului si talasului este in jur de 200-250-300 kg/m3. Si iata un dezavantaj al rumegusului ca material de umplere, vorbesc anume ca material de umplere, nu ca adaos in sape sau placi, este faptul ca la fel ca alte materiale care se toarna in diferite spatii si goluri, acesta se aseaza dupa o perioada …

5. SE POATE SCURGE PRIN DIFERITE GAURI

Aplicat de exemplu peste o placa de beton, acesta sta acolo fara nici o problema, insa aplicat intr-o structura inchisa a podului de lemn si placi de gips-carton, sau a peretilor din lemn sau poate si alt material; daca vreodata o sa aveti nevoie sa faceti o gaura mai mare care va penetra termoizolatia, atunci sunt sanse ca locat si partial, putin rumegus sa se scurga prin gaura data, ca doar e material de umplere nu?…

6. FRACTIILE MICI FAC PRAF LA MONTARE

Ca multe din materialele de umplere, mai ales cele cu fractii mici si foarte mici, si rumegusul nu este o exceptie. Daca fractiile medii si mari nu creaza mai deloc particule in aer, poate doar praf obisnuit sau ceva de genul, atunci fractiile mici de cativa cm de rumegus la montare va pot crea anumite batai de cap cu praful care il poate face …

7. NU ARE O GAMA LARGA DE UTILIZARE

Am specificat deja in video trecut, ca datorita caracteristicilor sale, mai ales ca material de umplere si datorita ca in sinea sa e un material lemnos care mereu trebuie amestecat cu alte materiale, gen var, lut, gips, ciment, acid boric etc – cand si cum, acesta nu poate fi folosit chiar peste tot, as spune eu, ca cu succes se poate folosi doar in cateva locuri, si anume: …

Atat aspectele detaliate ale fiecarui avantaj, cum pot fi prevenite o mare parte din dezavantajele rumegusului si talasului, cat si alte informatii le puteti viziona in video urmator:

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *