Despre garduri – modele si reguli de constructie

Buna ziua. In acest video vom vorbi despre garduri, mai mult la general, insa enumarand in mare parte ce modele de garduri exista si ce reguli sunt care trebuie sa le cunoasteti si sa aveti grija ca muncitorii care va fac gardul sa le respecte.

Partea superioara a gardurilor, aceea care noi si o vedem si o alegem, difera de la material la material, de la metoda de montare la alta, si de la design la design, existand acum si garduri din placi din beton, si din caramida, si din piatra, si din fier forjat, si din policarbonat si din stachet metalic sau tabla, si din plase metalice, si din lemn si PVC sau plastic si tot asa.

Si exista si partea inferioara, aceea care sta in pamant, adica fundatia + elevatia, sau soclul gardului, sau grinda de fundare, constructie care deja se alege si se calculeaza in dependenta de mai multi factori: primul in dependenta de solul si terenul dvs – un sol bun de fundare necesita unele masuri, pe cand un sol rau de fundare necesita alte masuri – nu mereu e rational sa armam si turnam m3 de beton in fundatie cand se poate alege si alte metode de executie mai putin costisitoare; si in al doilea rand depinde si in dependenta de partea superioara – un gard din placi de beton sau caramida e si normal sa fie mai greu si are nevoie de o fundatie mai serioasa decat un gard mai usor si mai simplu, cum ar fi cel din plase metalice.

Pana acum sper ca a-ti inteles! Partea superioara depinde de partea inferioara, si invers, partea inferioara depinde de partea superioara – si in toata ecuatia asta se implica si terenul dvs, care la fel este important de luat in calcul.

Dvs dupa ce va determinati de care gard doriti si de care va puteti financiar permite, deja specialistii sau muncitorii adapteaza dorinta dvs conform conditiilor de pe terenul dvs – si acest pas e foarte important.

Vedeti continuarea aici:

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *