Drenajul ascuns al apei de langa casa

Buna ziua. In continuare vom discuta despre o tema destul de importanta – si anume desore drenajul apei de langa casa. V-am povestit in trecut in mai multe video-uri, despre drenaj, despre cat este de important sa drenam apa de langa casa, oferindu-va si cate un exemplu de trotuar monolit si altul privind constructia pavaj.

Totusi in practica am observat faptul ca nu mereu este suficient sa avem la margina exterioara a trotuarului nostru o rigola de drenaj, un uluc sau cum se mai numeste.

Fie avem soluri argiloase, fie aceste rigole care sa colecteze apa sunt prea mici, fie in zona noastra ploua cam des, fie costul pentru a avea un totuar de o latime de 1.5 – 2 – 2.5 metri este prea mare si cautam o solutie mai ieftina, insa la fel de eficienta, fie din orice alte cauze, noi trebuie mai folosim vreo metoda doua aditionala pentru a drena apa de pe terenul nostru.

In primul rand – creati-va trotuar imprejurul casei si folosiri rigole, caminte de colectare si altele ca sa dirijati apa mai departe de casa dvs.

In al doilea rand, facem canale de dirijare a apei, french drain si altele pe terenul nostru

Asadar, in al treilea rand, facem un drenaj ascuns langa trotuar . Dupa ce ne-am lamurit cu apa de ploaie care o dirijam prin camine de colectare si tevi de canalizare, dupa ce ne-am lamurit cu apa de pe trotuar dar si daca e cazul si de langa garduri si chiar partial de pe lotul nostru de teren, ne apucam de treaba de a treia etapa, si anume de realizarea unui drenaj ascuns aditional trotuarului langa casa. Acesta va avea acelasi scop ca si un trotuar, doar ca va fi ascuns, va costa mult mai putini bani, si ne va reda se senzatia ca avem un trotuar mai mici si pamant mai mult, adica unii considera urat trotuare de 2 metri.

Toate explicatiile, imaginile exemplificative, analizele le puteti vedea in video urmator:

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *