Constructia unui gard cu fundatie din beton armat – un exemplu

Buna ziua. In acest video o sa va ofer un exemplu de constructie a unui gard din beton armat monolit.
In foarte multe manuale, surse, instructiuni, cat si oferte publice a multor companii – gasim urmatoarea mentiune, sau ceva de genul „realizam garduri, talpa stalpilor la 60-70 cm, lenta gardurilor, adica fundatia continua a gardurilor la 30-40 poate 50 cm – si tot asa mai departe …”.

Ce nu imi place mie, sau ce ce vad a putine companii, este mentiunea despre ce am mentionat eu in video trecut: un gard si adancimea gardului se proiecteaza doar in dependenta de terenul fiecarui caz in parte. Fundatia la fel se alege in dependenta de fiecare caz in parte, chiar si aceea din beton armat. Uneori poate e suficienta o adancime de 70 cm, insa alteori trebuie sa sapam pana la 1 metru sau chiar mai mult.

Iar al doilea lucru care nu prea o sa il gasiti in sursele din internet de unde poate si dvs va inspirati – este cum arata, ce dimensiuni sunt si cum de proiectat si facut un gard in trepte, adica un gard in panta. De ce mentionez acest lucru: deoarece eu cred ca mai toti avem de-a face cu un teren in panta – mai toti. Chiar daca ai latura din fata de la intrare dreapta, laturile iti sunt in panta, sau invers, sau indeobste toate laturile terenului sunt in panta – la unele panta e mai mare, la alta e mai mica. Si cand da-i simplu sa desenezi pe hartie, te apuca nervii ca idee nu ai corect cum sa il faci.

Eu in acest video am hotarat sa impusc doi iepuri dintr-o lovitura: sa va arata un exemplu de constructie a unui gard cu stalpi si fundatie din beton armat monolit, dar si sa va arata schema gardului in trepte, adica conform unei pante a terenului.

Ca material dintre stalpi am ales policarbonat cu fier forjat – o combinatie dupa parerea mea moderna, eficienta si frumoasa. Gardul in sine nu e cel mai ieftin, fiind o fundatie si structura mai serioasa decat multe altele.

Si apropo: informatiile din continuare luati-le ca reper. Nu uitati ca mereu un gard se proiecteaza si realizeaza dupa ce se cunoaste situatia fiecarui teren. Ce vedeti acum e doar un exemplu mai serios, asa de cultura genrala, ca sa aveti careva idei, okay?!

Vei ghidul de constructie a unui gard din beton armat monolit in continuare:

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!

2 thoughts on “Constructia unui gard cu fundatie din beton armat – un exemplu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *