Cum analizezi un teren inainte de cumparare cu Google Map, Google Earth sau Yandex Map

In acest video vom afla cum putem singuri din fata calculatorului in doar 1 minut sa aflam daca terenul ochit de noi pentru cumparare este bun sau nu.

De cele mai multe ori alegerea terenului pentru viitoarea casa nu e deloc o misiune usoara. Cand alegem la fata locului al unui lot anumit, vedem ca acesta este gol, si ne gandim ca nimeni nu a locuit niciodata pe acel teren. Totusi nu este chiar asa, de multe ori se intalnesc situatii cand de exemplu 200 ani in urma a fost pe acel teren o casa, ea si-a trait veacul si a disparut, a fost distrusa de razboaie, sau migratii sau a incetat sa existe din careva cauze. Deasemenea pe acel teren putea sa mai fie si un beci sau o toaleta sapata in pamant.

Anumite elemente ale constructiilor date erau facute una cu pamantul, altele erau refolosite in alta parte, iar baza casei respective, beciului sau toaleta se umplea incet incet cu diverse frunze, ierburi, insecte, resturi omenesti, resturi de mancare, deseuri, vantul mai aducea pamant din alta parte si astfel incet incet, timp de ani de zile, acel gol din pamant cand candva era o constructie se astupa cu pamant, pe acel pamant crestea iar iarba, si astazi in rezultat avem o simpla stepa sau campie, sau pamant simplu, crezand ca nimeni aici nici o data nu a trait.

Si se intampla deseori ca fie din nestiinta, neglijenta sau pur si simplu ne-nimerind sonda studiului geotehnic al solului dat anume pe locul unde candva a fost o alta constructie, se ajunge la faptul ca fundatia casei noi se face pe o anumita portiune de sol, unde candva a existat ceva, iar acest lucru duce la faptul ca fundatia sa stea neomogen pe sol, lucru care va duce la forte diferite atat catre, cat si inapoi spre fundatie, iar rezultatul este deseori vizibil peste cativa ani: aparitia crapaturilor, uneori chiar si la distrugeri sau lasarea casei pe o parte.

Chiar daca se observa soluri diferite, unii oameni adauga nisip, compacteaza bine si cred ca problema o rezolva – de fapt chiar si cea mai buna vibro-compactare NU rezolva problema data 100%!

Cel mai bine a fost sa prevenim, decat sa tratam, deci o metoda de prevenire este sa cunoastem dinainte de cumparare daca acolo a fost ceva in trecut (cateva decenii sau secole), iar metoda data deja e prezentata in detaliu in video urmator:

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *