Vestibulul casei – argumente pro si contra

Proiectarea si existenta unui vestibul la o casa a fost, este si cred ca mereu va fi o tema de discutie mult analizata, si aici gasim 2 tabere: unii care spun ca e absolut necesar, si alta tabara care care spun ca nu este necesar.

Eu personal sunt de parerea ca ar fi util de planificat din start un tambur / vestibul la o casa, insa doresc sa specific ca aici sunt multe momente la care trebuie de atras atentia, cum ar fi:

  • Amplasarea vestibului in interiorul casei sau in exterior, sau partial in interior si partial in exterior
  • Peretii vestibului cu care camere a casei va interactiona, vor fi acele camere de odihna, bucatarie, salon, debara etc
  • Va fi sau nu vestibulul incalzit sau nu
  • Ce marime va avea acesta

Dvs trebuie sa intelegeti de ce va trebuie un vestibul – functia acestuia pe care o va avea pentru casa dvs. Unii aleg ca „asa e frumos”, altii aleg deoarece „vestibului e ca un tampon intre aerul rece sau fierbinte de afara si temperatura din interiorul casei”, altii aleg deoarece e comod sa pui toate hainele in dulapurile de la intrare si acea intrare sa fie o camera mica aparte de casa.

Deasemenea dvs trebuie sa stiti ca indiferent daca aveti sau nu vestibulul casei, beneficiati de anumite avantaje, si de anumite dezavantaje. Mai multe argumente pro si contra constructiei unui vestibul/tambur la casa dvs, argumente explicate de altfel, le gasiti in video.

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!
Become a patron at Patreon!

3 thoughts on “Vestibulul casei – argumente pro si contra

    • Enciclopedia Constructiilor says:

      Buna ziua. Va multumim mult pentru corectiile dvs si nu o considerati ca o lipsa de respect, ci mai mult ca un mic detaliu care ne-a scapat (din cosniderente lingvistice si a dialectului moldovenesc de utilizare a anumitor cuvinte) din enorma munca depusa pentru a oferi publicului larg cat mai multe informatii utile. Va multumim!

      • Mihai says:

        Apreciem munca pe care ati depus-o. Am urmărit mai multe videouri de-ale dvs. și am aflat multe sfaturi de folos.

        In ceea ce privește limbajul, ne amuză (in sensul bun) și ne bucură să vă auzim vorbind în dialectul moldovenesc.
        Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *