Casa pasiva – tehnologii scumpe vs solutii ieftine

Buna ziua. In acest video voi prezenta 2 case pasive, 2 case care au la baza aceleasi principii si norme privind cum trebuie sa fie o casa pasiva sau in mare parte o casa autosustenabila, doar ca in una s-au folosit solutii scumpe, adica diferite aparate si utilaje de mii de euro care ne pot ajuta sa avem o casa pasiva; iar alta s-au folosit solutii ieftine pentru a obtine cam aceleasi valori ca in cazul primei case.

Daca nu a-ti vazut precedentele 2 video despre ce inseamna o casa pasiva si despre Standartul german al unei case pasive, va recomand mult sa le vizionati cu atentie, pentru a intelege mai bine informatiile din acest video, dar si din celelalte pregatite la aceasta tema.

Asadar, ca sa nu zic case pasive pentru bogati si saraci, ca nu e corect, am delimitat casele in 2 categorii:

  • Casa pasiva cu utilizarea solutiilor scumpe
  • Casa pasiva cu utilizarea solutiilor ieftine

Din start doresc sa precizez un singur lucru – eu personal optez de la inceput pentru folosirea solutiilor scumpe pentru o casa autosustenabila daca e cazul, cum nu ai da ele ofera un randament mai mare si un rezultat mai bun, sunt mai comode, mai moderne, si pot fi automatizate si controlate de la distanta – oferindu-va per total un conform neimaginabil si placut.

Totusi, fie ca nu aveti suficienti bani, fie aveti insa nu doriti sa investiti atata, fie din orice alte motive nu doriti folosirea solutiilor scumpe, adica instalatiilor si aparaturii scumpe, insa va doriti o casa pasiva si sa reduceti costurile, puteti folosi diferite solutii si metode mai ieftine, solutii in care unicul lucru care o sa va rapeasca reprezinta putin timp pentru acestea, insa sunt foarte ieftine, si uneori chiar nu costa nimic. Detalii si video complet vizionati in continuare:

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *