Casa pasiva – stocarea caldurii sub casa prin sistemul Annualized Geo Solar

Salutare tututor. In acest video vom vorbi despre stocarea caldurii sub casa prin sistemul Annualized Geo Solar sau GeoSolar Heating, am intalnit si asa definitii.

Defapt solutia data este aceeasi ca si solutia prezentata in video trecut, practic se folosesc aceleasi principii de transfer termic intre sol si tevile prin care trece aerul, doar ca de aceasta data, spre deosebire metoda anterioara, se poate de folosit atat pentru o casa semi-ingropata, cat si una normala, ca oricare alta.

Am mentionat in video mai trecut ca metoda ventilatiei casei cu recuperare de caldura prin tubulatura pe sub sau langa pamantul casei, are si ea dezavantajele sale, si in anumite cazuri se pot inventa careva solutii de remediere, iar in alte cazuri, nu prea ai ce sa-i faci.

Pai iata, daca nu doriti o casa semi-ingropata in pamant, sau terenul dvs nu e potrivit, vorbesc in planul inclinarii, sau va temeti ca tuburile date ingropate in pamant, fiind in intuneric si circulandu-se prin ele aer cu o oarecare umiditate, poate face condens, si aceasta e risc de mucegai si aveti dubii ca ve-ti putea curati tubulatura ca sa avezi parte de aer curat zeci de ani de zile care sa vina in interiorul incaperilor locuibile… insa totusi doriti sa va stocati caldura sub casa si sa beneficiati de beneficiile acesteia, puteti sa optati pentru sistema AGS – Annualized Geo Solar fara ventilatie in interiorul incaperilor locuibile din casa.

Daca sistema trecuta ventileaza casa in interiorul incaperilor locuibile, aceasta deja nu o face, adica o face, insa nu in incaperile locuibile, ci in alte locuri, acus o sa intelegeti.

Continuarea o gasiti in video urmator:

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *