Casa pasiva – proiectul ventilatiei cu recuperare de caldura prin sol

Salutare tuturor abonatilor. In continuare va voi prezenta proiectul si normele de constructie a sistemului ventilatiei cu recuperare de caldura prin sol al unei case pasive. Acest video este oarecum Partea III a materialului legat de ventilatia cu recuperare de caldura. Daca nu ati vizionat video trecut, vi-l recomand cu tarie. Multe lucruri sunt expuse acolo, aici fiind deja continuarea acelor expuse anterior.

Asadar, tubulatura ventilatiei cu recuperare de caldura poate fi de 2 feluri:

  • Fie sa fie amplasata in cea mai mare parte in pamantul de sub casa dvs
  • Fie sa fie amplasata in imediata apropiere langa fundatie, insa in acest caz casa trebuie semi-ingropata in pamant, mai ales partea de nord, despre aceasta am discutat in video trecut

Daca e cazul, se poate si de combinat. Si apropo nu uitati ca solutia data sa nu incurce sau sa creeze probleme altor instalatii, tevilor de canalizare, sau se neglijeze cumva anumite reguli ale proiectului de rezistenta – Doamne Fereste!

Solutia care o sa o expun in continuare este buna doar in 2 cazuri:

  • Cand aveti un teren orientat cu panta spre sud, adica puteti natural semi-ingropa casa spre nord, si laturile estice si vestice oricum sa creeze natural o panta, lasand sudul descoperit pentru razele soarelui
  • Sau, daca aveti de exemplu un teren +-drept sau cu o usoara panta, il modificati in asa fel, incat sa ingropati sau semi-ingropati casa, incepand cu nordul si continuand cu laturile sale, fix cum vedeti in imaginea data.

Daca nu doriti sa realizati asa o constructie cu maluri de pamant pe nord, vest si est, care sunt esentialte din mai multe puncte de vedere solutiei date, atunci din pacate sistema care o sa o prezint in acest video pentru o casa pasiva, nu este pentru voi. Sper ca a-ti inteles – ce o sa expun in continuare este proiectul daca dvs va hotarati sa va faceti uite asa o casa semi-ingropata. Daca nu doriti, si doriti o casa la nivelul solului, insa doriti sa va stocati caldura sub casa, despre solutia data o sa fie video urmator despre Annualized Geo Solar System.

Proiectul si explicatiile acestuia le puteti vedea in urmatorul video:

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *