Casa cu Mansarda vs Casa cu Etaj complet – Partea I

Buna ziua. Casa cu Mansarda sau cu Etaj complet? Iata la aceasta intrebare vom raspunde noi pe parcursul a 3 video-uri, acesta fiind Partea I, fiind mai mult un video introductiv, ca incepand cu urmatorul Partea II si dupa Partea a III-a sa fie deja analize si comparatii concrete intre aceste 2 tipuri de case.

Eu cred ca multi dintre voi luati in calcul constructia unei mansarde, fiind dictati in principal de ideea precum ca a face o mansarda practic costa mult mai putin decat un etaj complet si vine cu mai multe avantaje.

Hmm, ce sa zic? Daca vreti sa ganditi asa, e treaba dvs, insa v-ati pus oare intrebarea pe baza caror analize si dovezi concrete v-ati formulat o astfel de idee?

In aceste 3 video-uri privind comparatiile intre o casa cu etaj complet vs mansarda o sa vedeti ca nu este totul chiar asa de simplu, o sa intelegeti ca uneori da – este mai ieftin, insa de cele mai multe ori nu e deloc avantajos.

Daca o sa fi-ti atenti si intrati in esenta, o sa intelegeti usor usor de ce multe companii iubesc sa va faca mansarde, facand de pe voi bani, iar voi primind in primire o constructie care pe termen lung nu va va aduce prea multe bucurii.

Asadar, haide-ti sa vedem de unde au aparut mansardele?

Cuvantul mansarda provine din limba franceza, si mai exact de la arhitectul francez François Mansart, care in prima parte a secolului 17 a raspandit foarte mult ideea constructiei mansardei in Franta si in tarile vecine – Germania, Italia s.a. Totusi, primul exemplu de mansarda i se atribuie nu lui, ci lui Pierre Lescot, care repara o parte a unei portiuni a Luvrului, in jurul anului 1550.

In spatiul nostru mansardele nu prea au fost raspandite pana spre sfarsitul secolului XX – inceputul secolului XXI, cand o data cu internetul si globalizarea, au venit la noi tot felul de idei si proiecte, una din ele fiind conceptul de constructie a caselor cu mansarda. Si ce este mai intersant, mai toate reclamele si anunturile companiilor de constructii, sau de proiectare sau ce o mai fi, spun ca iata casele cu mansarda sunt mai ieftine decat casele fara mansarda.

Eu sunt deacord ca la etapa de constructie a mansardei, de cele mai dese ori, costul acesteia per total este un pic mai mic decat costul constructiei unui etaj complet. Totusi daca totul se face corect, si nu se trece cu vederea nici un moment, nici o regula, nici ce tine de termoizolatie, nici ce tine de ventilatie, nimic, atunci deseori costul mansardei se ridica la costul constructiei unui etaj complet.

Insa deja la etapa de exploatare, care nu tine cateva saptamani sau luni ca in cazul constructiei, ci tine zeci de ani, atunci deja ve-ti scoate din buzunar mai multi bani decat in cazul unui etaj complet.

Continuarea este aici:

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *