Avantajele incalzirii casei cu calorifere – radiatoare cu agent termic

Buna ziua. Tot mai multe persoane ajung intr-un moment dat cand se intreaba „Ce este mai eficient – sa ai incalzire in pardoseala sau incalzire cu calorifere sau radiatoare?”. Eu indeobste consider ca cea mai buna sistema este sistema combinata, si cu incalzirea in pardoseala, si cu calorifere, insa daca tare doriti sa alegeti doar una din ele, atunci trebuie sa ii cunoasteti si punctele forte, si punctele slabe ale fiecarei sisteme. Cum despre Incalzirea in pardoseala am vorbit deja in 2 video aparte in trecut, acum am realizat 2 video-uri si despre Incalzirea cu calorifere, unul despre Avantaje este acesta, iar altul despre Dezavantaje il voi posta in viitor.

1) Ofera un nivel ridicat de transfer termic

Depinde de tipul caloriferului, de tevi, de cazanul dvs, insa daca sa vorbim strict de calorifere, atunci acestea ofera un nivel ridicat de transfer termic intre agentul termic ce trece fierbinte prin acestea, si aerul din casa dvs. Foarte rapid o sa simtiti caloriferul cald si fierbinte dupa ce ve-ti porni sistemul, si aceasta caldura tot atat de rapid e degajata in casa. Acest aspect e strans legat de urmatorul punct:

2) Incalzeste rapid o incapere

In comparatie de exemplu cu Incalzire in pardoseala cu agent termic care are cel mai des deasupra o sapa de beton, caloriferele cu agent termic incalzesc mult mai rapid o incapere. Da exista mai multe tipuri de Incalzire in pardoseala, insa la general eu vorbesc de Incalzirea in pardoseala cu sapa de beton deasupra, careia ii trebuie minim cateva ore sa ajunga la un randament ridicat, pe cand in cazul caloriferelor, timpul de asteptare e de cateva minute pana cand acestea sunt la fierbinti. Acest lucru e un avantaj mai ales cand veniti acasa si peste zi s-a facut frig, si va trebuie rapid sa incalziti casa ca sa nu va fie frig.

3) Pot fi montate pentru orice tip de incapere

Nu prea iti poti construi o soba daca ai apartament la bloc, sau uneori nu e posibil sa ai Incalzire in pardoseala cu sapa de beton daca blocul e prea vechi si sunt probleme cu structura de rezistenta si incarcarile aditionale, insa iata incalzirea cu calorifere poate fi folosita oriunde – si la apartamente, si la case de locuit, si la cabane la munce etc etc etc. Nu conteaza ce fel de pardosea ai, deoarece acest sistem e unul ce se monteaza vertical pe pereti.

In total sunt 10 avantaje. Restul avantajelor le puteti afla din video de mai jos:

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *