Avantajele foliilor izolante reflexive cu strat de aluminiu

Buna ziua, in acest video vom trece in revista avantajele utilizarii unei folii izolante reflective cu strat de aluminiu. Va sugerez mult sa vizionati un video trecut unde am explicat cum functioneaza dpdv al fizicii aceste folii reflexive (sau reflective), si de ce nu este corect sa le folosim in anumite spatii. Despre care este vorba, aflati in video trecut. Asadar, sa trecem la treaba:

  1. Rata de reflexie inalta si rezistenta termica

Cel mai important avantaj al foliilor respective este reflexia radiatiei, datorat in principal stratului de aluminiu. Cred ca toti automobilistii inteleg avantajul acesta folosind para-solarele vara, ferind interiorul masinii de caldura radiatiei solare, care este reflectata inapoi de aceste para-solare.

Izolatiile radiante pot fi atat cu strat de aluminiu subtire propriu-zis, dar pot fi si vopsite cu vopsea de aluminiu. Rata de reflexie a radiatiei este de peste 90%, ajungand si la 97% – in dependenta de producator.

Inafara de radiatie, caldura mai poate fi transmisa si prin Conductie, iar in acest sens, izolatiile respective pot avea termoconductibilitati care incep de la 0.025 W/mK, 0.025 – 0.050 W/mK, si tot asa, termoconductibilitate care nu depinde de stratul de aluminiu, ci deja de materialul cu care vine impreuna acest strat de aluminiu. Totusi aceste cifre sunt orientative, deoarece insasi producatorii si oamenii de stiinta afirma ca in total rezistenta termica a foliilor date nu are valori fixe, existand fluctuatii mari de la produs la produs.

Aceste folii sunt foarte bune in spatii deschise, de exemplu dupa calorifer, insa va rog nu credeti comerciantii care zic ca 3 mm de asa folii echivaleaza cu 10-20 cm de vata minerala sau polistiren. Prostii! Mai multe despre falsuri o sa vin cu informatii in video viitor despre dezavantaje.

  1. Sunt biologic inofensive pentru om

Oamenii folosesc diverse folii de aluminiu in bucatarie si culinarie, si nu exista nici o problema de sanatate in acest sens. Straturile de aluminiu ale izolatiilor reflexive, la fel sunt inofensive pentru om, nu creeaza alergii sau reactii adverse. Deja daca aceste straturi vin la pachet si cu alte materiale, aici deja pretentiile adresati-le acelor materiale, gen vata minerala, spuma poliuretanica etc; insa in mare parte, gen polistirenul sau stratul de polietilena cu goluri de aer s.a. la fel sunt inofensive pentru om in stare normala.

  1. Protectia antiincendiara

Eu cand organizez vreun frigarui, mereu organizez si cartoafe coapte in jaratic, cartoafe care se taie in doua, se adauga slanina, verdeata, se astupa cu faliga, adica folie de aluminiu si se arunca in jaraticul focului. Daca ati facut sau vazut si dvs asa ceva, stiti deja ca foliile respective sunt o bariera importanta in calea focului, nu prea ard, poate doar se innegresc.

Asa si izolatiile cu strat de aluminiu, ele ofera o protectie buna antiincendiara. Totusi dat fiind faptul ca foliile respective vin la pachet cu alte straturi si materiale, aveti grija ca si celelalte materiale sa aiba calitati antiincendiare bune daca le folositi undeva unde trebuie sa luati si aceasta in calcul.

Afla toate cele 11 avantaje despre aceste folii reflexive din video urmator:

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *