Zidaria tripla – aspecte generale

Salutare stimati abonati ai canalului Enciclopedia Constructiilor. In materialul pregatit pentru dvs, o sa aflati anumite informatii privind zidaria tripla. In anumite surse am gasit ca se denumeste zidarie dubla, insa eu cred ca corect se spune indeobste pereti in trei straturi, deci zidarie tripla. Cel mai des oamenii aleg sa isi construiasca casa si sa isi ridice zidaria exterioara anume din zidarie tripla, fie considerand ca asa e mai termoeficient, fie ca gandesc ca asa e mai durabil in timp, fie din orice alte motive, e treaba lor, eu in continuare o sa va expun ceva informatii, deja dvs pentru sine decideti daca asa zidarie este sau nu compatibila cu dorintele si planurile dvs.

Chiar daca este mult mai simplu si cred eu mai corect pentru o casa de locuit sa ai o zidarie dubla, adica zidarie + termoizolatie, nu stiu de ce vad ca multe persoane inutil se complica cu pereti triplu-strat, uneori chiar neintelegand pana la capat de ce vor aceasta solutie. Eu nu spun ca nu e corect sau ca e contraindicat, doar ca parerea mea subiectiva este ca nu ar trebui sa ne complicam singuri viata. Eu nu doresc sa va convind de un lucru sau de altul, asa ca o sa continui cu informatii despre aceasta solutie de executie a zidariei.

Totusi ca si multe alte metode de executie, zidaria tripla la fel are si avantaje, cat si dezavantajele ei, iar parerea mea subiectiva este ca mai bine sa am un perete dublu-strat, zidarie + termoizolatie, decat unul triplu-strat, zidarie + termoizolatie sau gol de aer + iar zidarie.

Eu cred ca sunt un pic mai multe minusuri, decat plusuri, daca intre 2 zidarii se lasa loc pentru aer sau termoizolatie. Printre aceste minusuri as enumera existenta puntilor termice, durata de exploatare a materialelor diferite, costuri mai ridicate, pierderea spatiului, greutati in plus pentru structura de rezistenta, netermoizolarea suficienta, neermetizarea structurii, riscul in cazul cutremurelor ca stuctura fie sa se desprinda un strat de altul, fie sa apara alte probleme, dat fiind faptul ca acest sistem chiar daca e ancorat si armat, oricum la un cutremur major cred eu ca e mai putin de siguranta decat o zidarie + termoizolatie, alta problema insemnata ar fi chiar si aparitia ingrasiei si mucegaiului in stratul de mijloc daca cumva vaporii de apa iarna sau vara nu migreaza normal, iar acest lucru e grav, si nu e vorba doar de mucegai si boli, ci si de scaderea termoeficientii termoziolatiei. Ia imaginati-va, care ar fi in asa caz solutia? Eu cred ca refacerea zidariei mai ca totala daca nu vreti an de an sa va confruntati cu aceleasi probleme.

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *