Zonele seismice, cu ape subterane si alunecari de teren din Chisinau

Daca doresti sa iti procuri un apartament in anumite zone din Chisinau sau pur si simplu sa iti construiesti o casa, daca ai un teren in capitala Republicii, atunci pe langa multi alti factori pe care ii ia in calcul clientul si compania de constructii si proiectare, se afla si factorul seismic, pedologic si influenta solului, apei si panzei freatice asupra terenului si viitoarei case.

In acest episod privind zonele seismice sensibile si apele subterane, am de gand la fel sa va prezint nu doar teorie, ci si informatii pretioase privind anumite strazi din Chisinau unde eu unul nu as cumpara vreun apartament sau construi vreo casa.

Asadar o sa analizam deci Chisinaul din 3 puncte de vedere, toate legate unul de altul:

  • Factorul seismic – unde sunt zone mai slabe si mai puternice din punct de vedere seismic, in ce zone ale Chisinaului se simte mai bine un cutremur decat in altele etc.
  • Factorul pedologic (solul) – textura solului, zone cu eroziune sau aunecari de teren, zone cu soluri problematice
  • Apele subterane, panza freatica – ce zone sunt mai imbibate cu apa, au panza freatica la suprafata, exista careva paraiase pe langa sau sub case s.a.

Informatiile din aceste video sunt atat din surse oficiale, cat si din experienta companiilor de constructii si relatarile locatarilor diferitor blocuri noi sau vechi de locuit din municipiul Chisinau, prezentand deasemenea spre finele video-ului si denumirea exacta a strazilor care ar fi bine sa le evitati sau fiti cu grija daca doriti sa va cumparati unul sau poate mai multe apartamente in Chisinau sau sa incepeti careva constructii case Chisinau.

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *