Unde putem termoizola cu vata minerala bazaltica si de sticla

Producatorii, comerciantii si o foarte mare parte din constructori ne spun ca o putem folosi mai ca oriunde – la pereti interiori, exteriori atat din materiale de zidarie, cat si pentru cei din lemn OSB s.a.m.d., peste placi de beton, sub pardoseli, la sobe si camine, la acoperise, in poduri, sub poduri, la tevi, la rezervoarea, canale, conducte – mai ca peste tot.

Partial eu sunt deacord cu ei, insa doar partial. Dupa mai multe analize, de anul trecut pana azi cand postez acest video, viziunea mea asupra vatei s-a schimbat, insa foarte si foarte putin (o sa intelegeti putin mai incolo de ce).

Este alegerea dvs unde sa folositi vata minerala de sticla sau bazaltica, ascultati parerea mea, ascultati parerea altora din alte surse, cautati si singur/i informatii, si faceti dvs alegerea pentru dvs – pana la urma dvs ve-ti locui cu acea termoizolatie din vata minerala, nu cei pe care ii intrebati.

In analizele dvs cred ca v-ar prinde bine articolul despre Dezavantajele vatei minerale si cel despre Avantajele vatei minerale bazaltice si de sticla la termoizolarea casei.

Asadar, luand in condiderare avantajele si dezavantajele din acele video-uri, cat si informatiile as spune eu de speriat dintr-un alt video despre cum vata minerala ucide, eu sunt deacord, cu folosirea vatei minerale de sticla sau bazaltice, insa doar acea noua cu mentiunea de ECO, este un material de termoizolatie relativ noua pe piata.

Producatorii de vata minerala de sticla si bazaltica, in descrierea acestei vate ECO, recunosc tacit as zice eu, urmatoarele schimbari:

  • „tehnologie cu liant fără formaldehidă adăugată. Folosește în principal derivate din materii uşor regenerabile care înlocuiesc produsele chimice pe bază de petrol.
  • Procesul presupune convertirea bio-materialului într-un polimer inert. Această inovație elimină nevoia formaldehidei și fenolului în producția liantului tradițional.
  • fără adaos de coloranţi artificiali sau vopsea„.

Nu vreau sa fac reclama la vreo companie in acest video, insa daca o sa cautati, o sa ii gasiti si dvs. Deci daca e corect ce spun ei, si vata minerala respectiva cu noua tehnologie Eco este mai „safe”, mai sigura pentru sanatate, atunci eu o recomand pentru a fi folosita la termoizolarea casei si diferitor structuri a acesteia.

Desigur pentru siguranta totusi, recomandarea mea este sa o folositi totusi in medii unde nu locuiti – daca si o folositi, atunci utilizati-o la exterior, la zidaria exterioara de exemplu, la seminee in structura acolo inchise, sau in pod a acoperis, daca se realizeaza o structura inchisa din lemn si o ventilatie buna cu exteriorul.

O descriere pe larg unde se poate (conform parerii mele subiective) de folosit vata minerala bazaltica sau de sticla, deja gasim in video de mai jos. Vizionare placuta!

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *