Reguli la turnarea betonului la constructia unei case

In prezent sunt multe reguli privind turnarea betonului, fiecare tara are normativele sale, si chiar fiecare brigada de muncitori cu sfaturile lor. Oricum nu ar fi, incepand de la un muncitor necalificat si terminanad cu companiile de constructii, multe sunt cazurile cand din nestiinta sau si mai grav, se inchid ochii la comiterea anumitor greseli, lucru extrem de grav.

Turnarea betonului este o etapa extrem de importanta, poate chiar cea mai importanta in constructia unei case, iar daca nu se respecta anumite reguli, conscintele pot fi chiar catastrofale, si cu implicarea multor probleme financiare, emotionale s.a.

In prezent mai ca orice casa are in constructia sa beton, fie vorbim de fundatie, despre placa de la cota zero sau alte placi ce dilimiteaza anumite nivele, stalpii, grinzile etc. O buna structura a casei trebuie sa fie prima cerinta cand se incepe constructia casei.

Regulile privind turnarea betonului se impart in:

  1. Etapa inainte de turnare
  2. Turnarea propriu-zisa a betonului
  3. Perioada imediat urmatoare dupa turnare (aici nu ma refer la hidratare, asigurarea unei anumite temperaturi, nu, aici ma refer la cateva minute sau ore imediat dupa turnare, ce masuri trebuie sa se ia in primele minute/ore/zile).

Mai multe aflati video ce urmeaza:

Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *