Buna ziua, vedeti apa de pe plaseul de beton, vedeti petele de apa din zidarie, cum credeti, este bine sau nu sa ai asa fenomen si asa umiditate ridicata la o casa noua? (vezi video mai jos pentru imagini)
Ati stiut ca o casa noua ”la rosu” consuma si ulterior poate elimina zeci si chiar sute de tone de apa, care la inceput sunt benefice constructiei si lucrarilor, insa ulterior, iti poate aduce mai multe probleme?
Ai stiut ca intr-o casa noua, chiar daca sa zicem ai o umiditate a aerului normala de circa 40%, aceasta nu inseamna ca si structura casei are o umiditate normala si poate avea o umiditate marita?
Nu e primul santier de-al nostru unde vad asa fenomen, iar in acest video, o sa va explic Cum apare si cum se rezolva umiditatea in exces la o constructie noua, si in cat timp se usuca o casa.
As vrea sa o i-au pe rand, ca dupa acest video sa nu mai ai nici o intrebare la subiectul dat.
- Ce cantitate de apa se foloseste la o constructie la rosu
La constructia la rosu, mai toate lucrarile au in componenta sa apa:
- apa in betoane, de exemplu 1 m3 de beton C16/20 are 190 litri de apa, la 100 m3 de beton sunt 19 tone de apa.
- apa in adezivul zidariei din BCA, la 100 saci cu 8-9 litri de apa per sac is vreo 8-9 sute de litri de apa
- apa se foloseste in mortarul zidariei din caramida, aici e vorba de mii de litri de apa
- apa au in componenta sa si materialele noi de zidarie si alte materiale folosite
- cu apa uzi cofrajele si betonul dupa turnare daca e cazul, deci apa e peste tot la rosu.
Plus apa mai avem de la precipitatii, zapada, activitatile umane, si in fond o constructie la rosu foloseste si emana zeci, poate chiar sute de tone de apa in doar 3-4 luni cat tine un santier la rosu.
O casa noua, are in masa si structura sa initial o cantitate foarte mare de umiditate, care la inceput mai rapid, apoi mai lent, se elimina, cum corect se elimina, in cat timp se usuca o cladire si care e procedura recomndata, vezi in video de mai jos: