Dezavantajele Incalzirii in pardosea cu agent termic

Buna ziua. IP prinde in prezent tot mai mult teren in fata variantelor traditionale de incalzire, cum ar fi folosirea radiatoarelor termice, electrice, folosirea sobei etc. Cel mai des se incepe a folosi IP in bai si bucatarii, si in restul incaperilor folosindu-se calorifere, cu toate ca icnet incet tempoul de a folosi sistema data in toata casa este in crestere.

Totusi nu ne putem inca compara cu tarile nordice, unde undeva 70-80% din case foloseste un sistem de incalzire prin pardosea. Aceia de acolo folosesc sistemul chiar si pentru a incalzi trotuarele, ograda, strazi intregi… bravo lor, bine ca pot si au de unde.

Am vorbit mai demult despre avantajele Incalzirii in pardosea, uite a venit acum timpul sa enumar dezavantajele incalzirii in pardosea, si o sa ma axez anume pe sistema incalzirii in pardosea cu agent termic, cu toate ca multe din ce o sa spun in continuare, in dependenta de caz deja, se aplica si celorlalte tipuri de IP.

Defapt cred ca v-am obisnuit si din alte video-uri, ca nu e chiar corect sa spunem avantaje si dezavantaje, ci mai corect ar fi particularitati care in dependenta de caz, fie ne ofera placere, sadisfacere ca totul merge bine si frumos, iar in alte cazuri apar anumite fie dificultati, fie probleme, fie riscuri – deja depinde de situatie.

Iata ce dezavantaje vor fi analizate pe larg si explicate in video ce urmeaza:

  1.  IP este mai scumpa decat alte sisteme de incalzire
  2. IP necesita un timp mai mare de instalare
  3. In sezonul cald cand IP nu se foloseste, apare disconfort la picioare din cauza suprafetelor reci
  4. Exista anumite riscuri pentru sanatate
  5. In cazul unei defectiuni, costurile de reparatie sunt relativ mai mari
  6. Se incalzeste mai greu si se raceste mai greu
  7. Nu e indicata pentru apartamentele vechi.
  8. Nu putem folosi orice finisaj
Liked it? Take a second to support Enciclopedia Constructiilor on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *